Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2015
Propozycja na lekki i aromatyczny tatar z wędzonego pstrąga w greckim wydaniu, podawany ze smażonymi rodzynkami.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1272
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4035
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1008
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1272
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4035
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1008
Składniki
Na początku przygotowujemy warzywa. Ogórki konserwowe, czarne oliwki i czerwoną cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę.
Wędzonego pstrąga pozbawiamy ewentualnych ości i również kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowaną rybę przekładamy do miseczki i skrapiamy ją sokiem z cytryny, dodajemy wcześniej pokrojone warzywa, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki oregano, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy dla dobrego połączenia smaków i aromatów.
Rodzynki parzymy wrzątkiem i podsmażamy je na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą z oliwek.
Gotowy tatar przekładamy na talerze i podajemy go z ciepłymi rodzynkami. Życzę smacznego! :)