Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2015
Propozycja na lekki i aromatyczny tatar z wędzonego pstrąga w greckim wydaniu, podawany ze smażonymi rodzynkami.
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2387
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 246
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 226
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2387
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 246
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 226
Składniki
Na początku przygotowujemy warzywa. Ogórki konserwowe, czarne oliwki i czerwoną cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę.
Wędzonego pstrąga pozbawiamy ewentualnych ości i również kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowaną rybę przekładamy do miseczki i skrapiamy ją sokiem z cytryny, dodajemy wcześniej pokrojone warzywa, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki oregano, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy dla dobrego połączenia smaków i aromatów.
Rodzynki parzymy wrzątkiem i podsmażamy je na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą z oliwek.
Gotowy tatar przekładamy na talerze i podajemy go z ciepłymi rodzynkami. Życzę smacznego! :)