Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2015
Propozycja na lekki i aromatyczny tatar z wędzonego pstrąga w greckim wydaniu, podawany ze smażonymi rodzynkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17251
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 435
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 163
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17251
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 435
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 163
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Składniki
Na początku przygotowujemy warzywa. Ogórki konserwowe, czarne oliwki i czerwoną cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę.
Wędzonego pstrąga pozbawiamy ewentualnych ości i również kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowaną rybę przekładamy do miseczki i skrapiamy ją sokiem z cytryny, dodajemy wcześniej pokrojone warzywa, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki oregano, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy dla dobrego połączenia smaków i aromatów.
Rodzynki parzymy wrzątkiem i podsmażamy je na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą z oliwek.
Gotowy tatar przekładamy na talerze i podajemy go z ciepłymi rodzynkami. Życzę smacznego! :)