Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-04-2015
Propozycja na lekki i aromatyczny tatar z wędzonego pstrąga w greckim wydaniu, podawany ze smażonymi rodzynkami.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1835
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3856
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 226
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 156
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 137
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1835
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3856
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 226
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 156
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 137
Składniki
Na początku przygotowujemy warzywa. Ogórki konserwowe, czarne oliwki i czerwoną cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę.
Wędzonego pstrąga pozbawiamy ewentualnych ości i również kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowaną rybę przekładamy do miseczki i skrapiamy ją sokiem z cytryny, dodajemy wcześniej pokrojone warzywa, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1,5 łyżeczki oregano, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy dla dobrego połączenia smaków i aromatów.
Rodzynki parzymy wrzątkiem i podsmażamy je na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą z oliwek.
Gotowy tatar przekładamy na talerze i podajemy go z ciepłymi rodzynkami. Życzę smacznego! :)