Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć śledzia w różnych postaciach. Poza klasyczną wersją ze śmietaną czy po kaszubsku, wypróbuj także tatar ze śledzia. Soczysta i aromatyczna ryba połączona ze sobą sosem majonezowo-musztardowym i sporą ilością selera oraz gorczycy będzie stanowiła idealną przystawką. By dodać daniu ekstrawagancji i luksusu świetnie sprawdzą się w nim przepiórcze jajka. Tatar podawaj z ulubionymi dodatkami ziół, ale z powodzeniem możesz go urozmaicić także kiszonymi ogórkami czy kaparami.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17348
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 346
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4001
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 129
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 202
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17348
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 346
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4001
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 129
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 202
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 120
Składniki
Śledzia przepłucz pod bieżącą wodą i dobrze osusz. Ostrym nożem pokrój go w niewielką kostkę.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i posiekaj – białko trochę grubiej, żółtka na bardzo drobno.
Seler zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
W misce wymieszaj śledzia, jajka, seler i wszystkie pozostałe składniki, z wyłączeniem koperku.
Z masy uformuj 2-4 krążki. Podawaj je na sałacie lub kromce ciemnego chleba. Obok serwuj siekany koperek, by móc samodzielnie wmieszać odpowiednią ilość ziół.
Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku, w lodówce. Zużyj w ciągu 3 dni.