Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć śledzia w różnych postaciach. Poza klasyczną wersją ze śmietaną czy po kaszubsku, wypróbuj także tatar ze śledzia. Soczysta i aromatyczna ryba połączona ze sobą sosem majonezowo-musztardowym i sporą ilością selera oraz gorczycy będzie stanowiła idealną przystawką. By dodać daniu ekstrawagancji i luksusu świetnie sprawdzą się w nim przepiórcze jajka. Tatar podawaj z ulubionymi dodatkami ziół, ale z powodzeniem możesz go urozmaicić także kiszonymi ogórkami czy kaparami.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5613
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18035
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5613
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18035
Składniki
Śledzia przepłucz pod bieżącą wodą i dobrze osusz. Ostrym nożem pokrój go w niewielką kostkę.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i posiekaj – białko trochę grubiej, żółtka na bardzo drobno.
Seler zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
W misce wymieszaj śledzia, jajka, seler i wszystkie pozostałe składniki, z wyłączeniem koperku.
Z masy uformuj 2-4 krążki. Podawaj je na sałacie lub kromce ciemnego chleba. Obok serwuj siekany koperek, by móc samodzielnie wmieszać odpowiednią ilość ziół.
Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku, w lodówce. Zużyj w ciągu 3 dni.