Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne sprzątanie lodówki. Często zostają nam różne warzywa, wędliny czy też sery. Nie marnujmy jedzenia, można wykorzystać na różne sposoby. Proponuje tort, którym również możemy zaskoczyć gości.
1. Kilka listków sałaty układamy na dno okrągłej tortownicy, resztę sałaty szatkujemy i zostawiamy na później.
2. Sałatę przykrywamy tortillą i smarujemy cienko serkiem śmietankowym.
3. Następną warstwę układamy z plasterków ogórka i jajka.
4. Ponownie przykrywamy tortillą i smarujemy serkiem.
5. Teraz wykorzystujemy odłożoną sałatę, rozkładamy na serku.
6. Z papryki usuwamy nasiona, drobno kroimy i układamy na sałacie.
7. Paprykę przykrywamy szynką.
8. Powtarzamy czynność z Tortillą nie zapominając posmarować serkiem.
9. Została nam jeszcze rzodkiewką, którą kroimy w plasterki i układamy robią następną warstwę.
10. Ostatni raz przykrywamy tortillą i smarujemy serkiem.
11. Na serku układamy plasterki pomidora.
12. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
13. Wyjmujemy brzegi tortownicy i podajemy.
14. Tortillowy tort gotowy.
15. Smacznego.
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 96
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 763
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 53
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 223
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 96
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 763
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 53
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 223
Składniki
1. Kilka listków sałaty układamy na dno okrągłej tortownicy, resztę sałaty szatkujemy i zostawiamy na później.
2. Sałatę przykrywamy tortillą i smarujemy cienko serkiem śmietankowym.
3. Następną warstwę układamy z plasterków ogórka i jajka.
4. Ponownie przykrywamy tortillą i smarujemy serkiem.
5. Teraz wykorzystujemy odłożoną sałatę, rozkładamy na serku.
6. Z papryki usuwamy nasiona, drobno kroimy i układamy na sałacie.
7. Paprykę przykrywamy szynką.
8. Powtarzamy czynność z Tortillą nie zapominając posmarować serkiem.
9. Została nam jeszcze rzodkiewką, którą kroimy w plasterki i układamy robią następną warstwę.
10. Ostatni raz przykrywamy tortillą i smarujemy serkiem.
11. Na serku układamy plasterki pomidora.
12. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
13. Wyjmujemy brzegi tortownicy i podajemy. 14. Tortillowy tort gotowy. 15. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Fit tortilla z tuńczykiem
Przekąski
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Przekąski
Langosz
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Fit tortilla z tuńczykiem
Zdrowy i lekki lunch
Odsłon: 184
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 78