Do góry

Przekąski Przepis na:

Tortilla z zielonym pieprzem i salami

Tortilla z zielonym pieprzem i salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2287

Dodano:

Odsłon: 461

Idealna przekąska na imprezę :)

Składniki

  • Składniki w opisie :)
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Placki tortilli smaruję serkiem topionym, posypuję marynowanym zielonym pieprzem i układam plastry salami. Zwijam w rulon, zawijam ściśle w folię spożywczą i wkładam do lodówki do schłodzenia. Kroję ukośnie na plastry grubości 1 - 1,5 cm. Podaję z ulubionym sosem.

  2. SOS:
    - majonez
    - ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    - śmietana 18%
    - sos sojowy ciemny 1 łyżka
    - koperek

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń