Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla dużych i małych miłośników Tortilli. Pyszne nadzienie z sosem węgierskim.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
1. Fileta kroimy w drobną kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Po usmażeniu drobno siekamy mięso i przekładamy do miski.
4. Cebule obieramy, kroimy drobno dokładamy do mięsa.
5. Papryki kroimy w drobną kostką.
6. Ogórka również drobno kroimy.
7. Doprawiamy papryką.
8. Dodajemy sos.
9. Wszystko razem mieszamy.
10. Rozkładamy placki tortilli.
11. Kroimy na połowę.
12. Posypujemy serem startym na dużych oczach.
13. Nakładamy farsz.
14. Zwijamy w rożki.
15. Układamy w naczyniu.
16. Posypujemy ponownie serem.
17. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 18. Majonez mieszamy z ketchupem, Przed podaniem polewamy sosem.
19. Rożki gotowe. 20. Smacznego.