Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla dużych i małych miłośników Tortilli. Pyszne nadzienie z sosem węgierskim.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
1. Fileta kroimy w drobną kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Po usmażeniu drobno siekamy mięso i przekładamy do miski.
4. Cebule obieramy, kroimy drobno dokładamy do mięsa.
5. Papryki kroimy w drobną kostką.
6. Ogórka również drobno kroimy.
7. Doprawiamy papryką.
8. Dodajemy sos.
9. Wszystko razem mieszamy.
10. Rozkładamy placki tortilli.
11. Kroimy na połowę.
12. Posypujemy serem startym na dużych oczach.
13. Nakładamy farsz.
14. Zwijamy w rożki.
15. Układamy w naczyniu.
16. Posypujemy ponownie serem.
17. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 18. Majonez mieszamy z ketchupem, Przed podaniem polewamy sosem.
19. Rożki gotowe. 20. Smacznego.