Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki nie muszą być nudne. Zamiast klasycznej szynki czy sera żółtego, możesz wykorzystać np. burratę i udekorować ją domowym pesto. Nie masz świeżego pieczywa? Jeszcze lepiej! Czerstwe bułki znakomicie nadają się na tosty. Tosty z burratą to nie tylko odmiana przy codziennym śniadaniu czy kolacji – możesz śmiało zaserwować je ważnym gościom!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Upraż orzeszki pinii na suchej patelni. Zetrzyj parmezan na tarce o drobnych oczkach. Połącz wszystkie składniki na pesto i zblenduj tak, by pozostały ich niewielkie cząstki (nie na gładką masę).
Przekrój bułki wzdłuż na pół. Wymieszaj masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmaruj nim połówki bułek. Ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnika.
Przekrój wszystkie pomidorki na pół i wyłóż nimi dno naczynia żaroodpornego. Skrop je oliwą z oliwek, lekko posól. Ustaw naczynie na blasze piekarnika, obok bułek.
Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 10 minut.
Pokrój burratę na plastry. Ułóż na upieczonych tostach z bułek. Posmaruj ser bazyliowym pesto. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków. Udekoruj je kremem balsamicznym