Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki nie muszą być nudne. Zamiast klasycznej szynki czy sera żółtego, możesz wykorzystać np. burratę i udekorować ją domowym pesto. Nie masz świeżego pieczywa? Jeszcze lepiej! Czerstwe bułki znakomicie nadają się na tosty. Tosty z burratą to nie tylko odmiana przy codziennym śniadaniu czy kolacji – możesz śmiało zaserwować je ważnym gościom!
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 258
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2798
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 428
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 140
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3588
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 258
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2798
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 428
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 140
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3588
Składniki
Upraż orzeszki pinii na suchej patelni. Zetrzyj parmezan na tarce o drobnych oczkach. Połącz wszystkie składniki na pesto i zblenduj tak, by pozostały ich niewielkie cząstki (nie na gładką masę).
Przekrój bułki wzdłuż na pół. Wymieszaj masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmaruj nim połówki bułek. Ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnika.
Przekrój wszystkie pomidorki na pół i wyłóż nimi dno naczynia żaroodpornego. Skrop je oliwą z oliwek, lekko posól. Ustaw naczynie na blasze piekarnika, obok bułek.
Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 10 minut.
Pokrój burratę na plastry. Ułóż na upieczonych tostach z bułek. Posmaruj ser bazyliowym pesto. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków. Udekoruj je kremem balsamicznym