Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki nie muszą być nudne. Zamiast klasycznej szynki czy sera żółtego, możesz wykorzystać np. burratę i udekorować ją domowym pesto. Nie masz świeżego pieczywa? Jeszcze lepiej! Czerstwe bułki znakomicie nadają się na tosty. Tosty z burratą to nie tylko odmiana przy codziennym śniadaniu czy kolacji – możesz śmiało zaserwować je ważnym gościom!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 754
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 754
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Składniki
Upraż orzeszki pinii na suchej patelni. Zetrzyj parmezan na tarce o drobnych oczkach. Połącz wszystkie składniki na pesto i zblenduj tak, by pozostały ich niewielkie cząstki (nie na gładką masę).
Przekrój bułki wzdłuż na pół. Wymieszaj masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmaruj nim połówki bułek. Ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnika.
Przekrój wszystkie pomidorki na pół i wyłóż nimi dno naczynia żaroodpornego. Skrop je oliwą z oliwek, lekko posól. Ustaw naczynie na blasze piekarnika, obok bułek.
Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 10 minut.
Pokrój burratę na plastry. Ułóż na upieczonych tostach z bułek. Posmaruj ser bazyliowym pesto. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków. Udekoruj je kremem balsamicznym