Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na tosta z tatarem, ale zrobionym trochę inaczej.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1717
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2248
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 52
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 134
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1353
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1717
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2248
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 52
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 134
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1353
Składniki
Do tego dania użyłem kromki chleba, który sam robiłem i możecie zobaczyć przepis pod tym linkiem: https://smaker.pl/przepisy-pieczywo/przepis-chleb-pszenny-na-zakwasie,2030508,bobby.html
Jeżeli chodzi o mięso to użyłem kupnego tatara wołowego, który ma kształt płaskiego kwadratowego placka. Całość przekrajam na połowę i dzięki temu mam dwa kawałki mięsa czyli możemy zrobić dwa tosty.
Do naszego tostu używamy plastry sera żółtego ja używam ser gouda, krążki cebuli słodkiej oraz listki sałaty.
Na suchą patelnię kładziemy jeden kawałek mięsa i opiekamy z dwóch stron do zarumienienia.
Kromki chleba opiekamy w opiekaczu. Na jedną połowę kładziemy opieczone mięso, a na drugą kładziemy plaster sera i cebulę.
Następnie na jedną połowę dodajemy kechup, a na drugą kładziemy listki sałaty.
Obie połowy łączymy w jedną całość i kroimy na dwa kawałki . A teraz to już tylko smacznego