Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na tosta z tatarem, ale zrobionym trochę inaczej.
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 468
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4985
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 468
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 4985
Składniki
Do tego dania użyłem kromki chleba, który sam robiłem i możecie zobaczyć przepis pod tym linkiem: https://smaker.pl/przepisy-pieczywo/przepis-chleb-pszenny-na-zakwasie,2030508,bobby.html
Jeżeli chodzi o mięso to użyłem kupnego tatara wołowego, który ma kształt płaskiego kwadratowego placka. Całość przekrajam na połowę i dzięki temu mam dwa kawałki mięsa czyli możemy zrobić dwa tosty.
Do naszego tostu używamy plastry sera żółtego ja używam ser gouda, krążki cebuli słodkiej oraz listki sałaty.
Na suchą patelnię kładziemy jeden kawałek mięsa i opiekamy z dwóch stron do zarumienienia.
Kromki chleba opiekamy w opiekaczu. Na jedną połowę kładziemy opieczone mięso, a na drugą kładziemy plaster sera i cebulę.
Następnie na jedną połowę dodajemy kechup, a na drugą kładziemy listki sałaty.
Obie połowy łączymy w jedną całość i kroimy na dwa kawałki . A teraz to już tylko smacznego