Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty z pieczarkami i salsą pomidorową

Tosty z pieczarkami i salsą pomidorową

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 804

Dodano:

Odsłon: 142

Jeśli nie macie pomysłu na kolację, to zapiekanki zawsze się obronią. Tym razem proponuję tosty z pieczarkami, serem i salsą pomidorową, przepyszne, chrupiące, proste do zrobienia.

Składniki

  • 8 kromek chleba ziarnistego lub tostowego
  • 300 g pieczarek
  • 100 g tartego żółtego sera
  • sól i pieprz do smaku
  • Salsa:
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 cebula czerwona lub szalotka
  • 1 papryczka chili lub słodka (według uznania)
  • 1 ząbek czosnku
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz
  • sok z limonki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty z pieczarkami i salsą pomidorową

Przygotowanie

  1. Przygotowanie salsy:
    Wszystko drobniutko pokroić, zmieszać w misce, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z limonki

  2. Przygotowanie tostów:
    Kromki chleba upiec w tosterze. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na patelni i doprawić solą i pieprzem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia poukładać tosty, nałożyć pieczarki, posypać tartym serem i włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika (180 stopni) do stopienia sera. Po wyjęciu z piekarnika na tosty nałożyć po łyżce salsy.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń