Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śledzie nie tylko na święta
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2849
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 287
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2849
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 287
Składniki
Płaty śledziowe opłucz w zimnej wodzie a następnie zalej mlekiem na godzinę. Odsącz na sicie i pokrój na mniejsze kawałki.
W misce połącz obie śmietany, ocet, sok z cytryny, cukier, dodaj pokrojoną w paski cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem, sosem zalej pokrojone śledzie, dodaj pokrojoną pietruszkę. Wymieszaj, wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.