Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska, bez dodatku cukru? Owszem jest to możliwe. W tym przepisie mamy samo dobro, tylko to co natura dała, czyli naturalny cukier. Zjesz jedno, będziesz chcieć jeszcze.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
1. Daktyle zalać wrzątkiem i odczekać około 5-7 minut, aż zmiękną. Po tym czasie je odcedzić i osuszyć. 2. Daktyle przekładamy do miksera, dodajemy kakao, cynamon oraz biały sezam i wszystko dokładnie miksujemy tak, by powstała jednolita masa. Uwaga: masa może być lekko klejąca się. 3. Formujemy nieduże kulki o średnicy około 3 cm i od razu obtaczamy w przygotowanych wcześniej posypkach z wiórek kokosowych, białego sezamu oraz zmielonych orzechach ziemnych. Z podanej ilość składników wychodzi 12 fantastycznych trufli. Każdą truflę obtaczamy w osobnej posypce. Gdy będziemy mieli je już gotowe wkładamy na 5 minut do lodówki. Moja rada: tak przygotowane trufle to zdrowa przekąska zawierająca tylko składniki naturalne, bez cukrów prostych i złożonych. W 100% zapewni zapotrzebowanie na cukier w organizmie. Trufle należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin, jednakże są tak pyszne, że pochłoniecie je od razu.