Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne tymbaliki drobiowe, które będą smaczną i prostą przekąską na imprezy okolicznościowe i spotkania rodzinne. Polecam
Garnek, nóż, sitko, łyżka, garnuszek, miska, miseczki na tymbaliki,
Polecam.
Odsłon: 474
Ta słodko-kwaśna zapiekanka z porem i grzybami jest wyjątkowym pomysłem na ob...
Odsłon: 3180
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2006
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12401
Polecam.
Odsłon: 474
Ta słodko-kwaśna zapiekanka z porem i grzybami jest wyjątkowym pomysłem na ob...
Odsłon: 3180
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2006
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12401
Składniki
Udka, umyć włożyć do garnka, zalać wodą tak by były zakryte, doprowadzić do zagotowania, zdjąć jeżeli się wytworzą szumowiny. Zmniejszyć płomień ognia, dodać obrane marchewki , ziele angielskie , liście laurowe oraz sól i pieprzu do smaku, opcjonalnie łyżeczkę przyprawy kucharek. Gotować do miękkości udek. Miękkie udka wyjąć, wystudzić. Obrać mięso od kości i pokroić w mniejsze kawałki. 1,5 litra wywaru przelać przez sitko do drugiego garnka, włożyć obrane , pokrojone mięso, ponownie doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu tak by wywar tylko pyrkał. Marchewki pokroić w plastry, kukurydzę z groszkiem odsączyć na sitku, natkę pietruszki opłukać , osuszyć i podzielić na listki. Z gotującego wywaru odlać do garnuszka 2 chochelki wsypać żelatynę i dokładnie rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Następnie wywar wyłączyć wlać rozpuszczoną żelatynę i ponownie całość wymieszać. Do miseczek na tymbaliki włożyć według swojego uznania plasterki marchewki, po pół łyżeczki groszku z kukurydzą ora z listki natki. Wywar z mięsem wymieszać i chochelką nabieram wlewając do miseczek. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Podawać w towarzystwie plasterków cytryny i jak ktoś lubi z dodatkiem octu. Smacznego Rada; Na 1 litr wywaru czy wody dodaję 6 łyżeczek żelatyny.
Pyszne tymbaliki gotowe do podania.