Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2223
Dodano: 01.03.2010
Odsłon: 5993
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ogorka obrac, wydrazyc nasiona i utrzec na grubej tarce. Posolic i odstawic na kilka minut az ogorek posci sok. Nastepnie porzadnie odcisnac i wymieszac z reszta skladnikow.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

karlitka 26 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Ja też robię sos w wersji z ogórkiem kiszonym, na bazie 'jogurtu z ogórkiem kwaszonym i koperkiem' z Lidla. Polecam! Jeśli będzie dla kogoś zbyt rzadka konsystencja, może dodać łyżkę majonezu.0 Kto głosował? | Odpowiedz

aniakatarzyna 26 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
jedna wielka porazka ten przepis,ogorek zielony,czosnek ,jogurt,swieze oregano ,troszke siekanej pietruszki,szczypta soli,kalamata- oliwa z oliwek.real deal0 Kto głosował? | Odpowiedz

eliza222 26 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
wszystko wspaniałe tylko ten czosnek brrrrr0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 15 marca 2010Zgłoś do usunięcia
kiedyś przez przypadek ( polegający na braku zielonego ogórka) zrobiłam ten sos z ogórkiem kiszonym (starty i odcisnięty), teraz robię tylko te wersję , spróbujcie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Kiedyś nie lubiłam tego sosu, teraz za nim przepadam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 01 marca 2010Zgłoś do usunięcia
od tego sosu to ja jestem uzależniona dodaję go prawie do wszystkiego do mięsa,do placków ziemniaczanych do racuchów jest pyszny0 Kto głosował? | Odpowiedz