Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie danie z kuchni tajskiej. PS: to jest przepis oryginalny. Ja troszkę go zmodyfikowałem, dodałem po 1 łyżce sosu sojowego i ostrygowego oraz cukier palmowy.
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4397
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 800
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 43
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4397
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 800
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 43
Składniki
Rozgrzałem olej w rondlu o grubych ściankach. Włożyłem imbir, obrany i starty, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, po 20 sekundach dodałem paprykę, pokrojoną w paski i grzyby pokrojone w cienkie plasterki. Gdy papryka zrobiła się miękka, ale jeszcze jędrna ( ok. 3 minuty ), dodałem dymki, pokrojone w cienkie plasterki i kapustę drobno pokrojoną. Podgrzewałem, aż kapusta zmiękła. Doprawiłem solą i pieprzem.