Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie danie z kuchni tajskiej. PS: to jest przepis oryginalny. Ja troszkę go zmodyfikowałem, dodałem po 1 łyżce sosu sojowego i ostrygowego oraz cukier palmowy.
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 260
Świąteczny klops.
Odsłon: 102
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 28
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 260
Świąteczny klops.
Odsłon: 102
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 28
Składniki
Rozgrzałem olej w rondlu o grubych ściankach. Włożyłem imbir, obrany i starty, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, po 20 sekundach dodałem paprykę, pokrojoną w paski i grzyby pokrojone w cienkie plasterki. Gdy papryka zrobiła się miękka, ale jeszcze jędrna ( ok. 3 minuty ), dodałem dymki, pokrojone w cienkie plasterki i kapustę drobno pokrojoną. Podgrzewałem, aż kapusta zmiękła. Doprawiłem solą i pieprzem.