Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie danie z kuchni tajskiej. PS: to jest przepis oryginalny. Ja troszkę go zmodyfikowałem, dodałem po 1 łyżce sosu sojowego i ostrygowego oraz cukier palmowy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1155
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1155
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Rozgrzałem olej w rondlu o grubych ściankach. Włożyłem imbir, obrany i starty, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, po 20 sekundach dodałem paprykę, pokrojoną w paski i grzyby pokrojone w cienkie plasterki. Gdy papryka zrobiła się miękka, ale jeszcze jędrna ( ok. 3 minuty ), dodałem dymki, pokrojone w cienkie plasterki i kapustę drobno pokrojoną. Podgrzewałem, aż kapusta zmiękła. Doprawiłem solą i pieprzem.