Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wam też zdarza zakupić się więcej produktów? Nam nagminnie :P ale nie ma tego złego, co by na najlepsze wyjść nie mogło. To zawsze rodzi nowe pomysły. Szybko, prosto, smacznie...a boczniaków nie trzeba reklamować.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 377
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 11
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 421
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 377
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 11
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 421
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone w paski boczniaki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut, dodajemy śmietanę i lubczyk. Chwilę razem dusimy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie wbijamy jajka, dodajemy mleko, mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Składniki dokładnie łączymy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę warzywno-jajeczną, tworząc koło. Zapiekamy 15 min w temperaturze 180°C. Następnie blaszkę wyciągamy, ciasto z góry przykrywamy papierem do pieczenia, przykładamy drugą blaszką i obracamy. Usuwamy spodnią blaszkę, teraz znajdującą się na górze. Usuwamy papier do pieczenia, ciasto posypujemy startą mozzarellą. Na wierzchu wylewamy sos z boczniaków. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 min (180°C). Pizzę wyciągamy, posypujemy pozostałą startą mozzarellą. Zapiekamy 3-4 min w tej samej temperaturze. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.