Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne krakersy z burakiem i marchewką to pyszna przekąska do na filmowy wieczór przed telewizorem, na piknik lub drugie śniadanie.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2523
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1588
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2523
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1588
Składniki
Marchewkę i buraczek umyć i obrać. Zetrzeć na drobnej tarce, można też wrzucić go do robota kuchennego.
Słonecznik i pestki z dyni drobno posiekać. Składniki wymieszać w misce i odstawić na pół godziny. Następnie rozwałkować cienko miedzy dwoma warstwami papieru do pieczenia. Posypać po wierzchu sezamem i posiekanymi ziarnami.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 15- 20 minut. Czas pieczenia zależy od pieca i grubości krakersów. Po upływie połowy czasu pieczenia foremkę wyjać z pieca i masę pokroić na kawałki. Wstawić ponownie do piekarnika i upiec na chrupiąco. Podawać z dowolnym dipem.