Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne krakersy z burakiem i marchewką to pyszna przekąska do na filmowy wieczór przed telewizorem, na piknik lub drugie śniadanie.
Marchewkę i buraczek umyć i obrać. Zetrzeć na drobnej tarce, można też wrzucić go do robota kuchennego.
Słonecznik i pestki z dyni drobno posiekać. Składniki wymieszać w misce i odstawić na pół godziny. Następnie rozwałkować cienko miedzy dwoma warstwami papieru do pieczenia. Posypać po wierzchu sezamem i posiekanymi ziarnami.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 15- 20 minut. Czas pieczenia zależy od pieca i grubości krakersów. Po upływie połowy czasu pieczenia foremkę wyjać z pieca i masę pokroić na kawałki. Wstawić ponownie do piekarnika i upiec na chrupiąco. Podawać z dowolnym dipem.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4525
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 410
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 108
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 411
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4525
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 410
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 108
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 411
Składniki
Marchewkę i buraczek umyć i obrać. Zetrzeć na drobnej tarce, można też wrzucić go do robota kuchennego.
Słonecznik i pestki z dyni drobno posiekać. Składniki wymieszać w misce i odstawić na pół godziny. Następnie rozwałkować cienko miedzy dwoma warstwami papieru do pieczenia. Posypać po wierzchu sezamem i posiekanymi ziarnami.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 15- 20 minut. Czas pieczenia zależy od pieca i grubości krakersów. Po upływie połowy czasu pieczenia foremkę wyjać z pieca i masę pokroić na kawałki. Wstawić ponownie do piekarnika i upiec na chrupiąco. Podawać z dowolnym dipem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Wbrew pozorom połączenie kiełbasy i żurawiny daje doskonałe efekty. Przygotuj...
Odsłon: 75
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89