Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to smakuje tylko latem, gdy pomidory są dojrzałe i pachnące słońcem. Pamiętajcie,że trzeba wybrać jędrne żeby nie rozpadły się na miazgę w czasie pieczenia. Jak ktoś nie lubi wegetariańskich można do tego farszu dodać podsmażone wcześniej mięso mielone. W podobny sposób faszeruję młodą kalarepę, ale surową wieprzowiną albo cielęciną z moczoną w mleku bułką, jajkiem, czosnkiem i dużą ilością koperku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1600
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1600
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Składniki
Z każdego pomidora ścinamy wierzch, łyżeczką wydrążamy miąższ wraz z pulpą, nie uszkadzając skórki odkładamy pomidory na 15 min na papierowy ręcznik przecięciami do dołu, żeby obciekły.
W garnku gotujemy kaszę gryczaną luźno (bez woreczka) z pokrojoną małą cebulą do tego dodajemy magi 3 krople, pół łyżeczki papryki słodkiej, troszkę curry i suszonej bazylii.Można dodać kiszonego ogórka w kostkę pokrojonego wedle uznania. Gotujemy około 10 min.
Powstałą masę nadziewamy pomidory, na wierzch każdego układamy ścięty wierzch.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia wcześniej wysmarowanego oliwą z oliwek i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30 min. Podajemy na ciepło