Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to smakuje tylko latem, gdy pomidory są dojrzałe i pachnące słońcem. Pamiętajcie,że trzeba wybrać jędrne żeby nie rozpadły się na miazgę w czasie pieczenia. Jak ktoś nie lubi wegetariańskich można do tego farszu dodać podsmażone wcześniej mięso mielone. W podobny sposób faszeruję młodą kalarepę, ale surową wieprzowiną albo cielęciną z moczoną w mleku bułką, jajkiem, czosnkiem i dużą ilością koperku.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Z każdego pomidora ścinamy wierzch, łyżeczką wydrążamy miąższ wraz z pulpą, nie uszkadzając skórki odkładamy pomidory na 15 min na papierowy ręcznik przecięciami do dołu, żeby obciekły.
W garnku gotujemy kaszę gryczaną luźno (bez woreczka) z pokrojoną małą cebulą do tego dodajemy magi 3 krople, pół łyżeczki papryki słodkiej, troszkę curry i suszonej bazylii.Można dodać kiszonego ogórka w kostkę pokrojonego wedle uznania. Gotujemy około 10 min.
Powstałą masę nadziewamy pomidory, na wierzch każdego układamy ścięty wierzch.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia wcześniej wysmarowanego oliwą z oliwek i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30 min. Podajemy na ciepło