Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne śledzie to elegancka i wyrazista przystawka. Idealnie wpasowuje się ona w świąteczne menu. Są nie tylko proste w przygotowaniu, lecz jednocześnie efektownie prezentują się na stole. Sprawdź przepis na przygotowanie tego przysmaku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 164
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 164
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
Śledzie opłucz i namocz przez 1–2 godziny w zimnej wodzie lub mleku, jeśli używasz filetów solonych. Jeśli masz śledzie w occie – pomiń ten krok.
Ogórki pokrój wzdłuż na ćwiartki, a cebulę na cienkie krążki. Na każdym płacie śledziowym ułóż kawałek ogórka i ewentualnie kilka krążków cebuli, po czym zwiń w rulon i zabezpiecz wykałaczką lub ułóż ciasno w naczyniu.
Gotowe wielkanocne śledzie ułóż na półmisku. Obok lub między nimi rozłóż jajka pokrojone w ćwiartki. Posyp wszystko posiekanym szczypiorkiem, dodaj gałązki koperku, a na wierzch rozłóż pozostałą cebulę.
Dla zaostrzenia smaku możesz delikatnie skropić danie octem z odrobiną cukru i oprószyć pieprzem.