Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne śledzie to elegancka i wyrazista przystawka. Idealnie wpasowuje się ona w świąteczne menu. Są nie tylko proste w przygotowaniu, lecz jednocześnie efektownie prezentują się na stole. Sprawdź przepis na przygotowanie tego przysmaku.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21848
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21848
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Składniki
Śledzie opłucz i namocz przez 1–2 godziny w zimnej wodzie lub mleku, jeśli używasz filetów solonych. Jeśli masz śledzie w occie – pomiń ten krok.
Ogórki pokrój wzdłuż na ćwiartki, a cebulę na cienkie krążki. Na każdym płacie śledziowym ułóż kawałek ogórka i ewentualnie kilka krążków cebuli, po czym zwiń w rulon i zabezpiecz wykałaczką lub ułóż ciasno w naczyniu.
Gotowe wielkanocne śledzie ułóż na półmisku. Obok lub między nimi rozłóż jajka pokrojone w ćwiartki. Posyp wszystko posiekanym szczypiorkiem, dodaj gałązki koperku, a na wierzch rozłóż pozostałą cebulę.
Dla zaostrzenia smaku możesz delikatnie skropić danie octem z odrobiną cukru i oprószyć pieprzem.