Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną pieczeń wieprzową nadzianą wątróbką drobiową. Taka wieprzowina to dla smakoszy wątróbki coś pysznego ale i nie tylko dla smakoszy wątróbki.
patelnia, naczynie żaroodporne, nitka kuchenna,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34630
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 173
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3823
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34630
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 173
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3823
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Ponacinać i rozbić na cienki placek. Pieczarki po oczyszczeniu pokroić w plastry i podsmażyć razem z pokrojonym w kostkę boczkiem wędzonym. Na rozgrzanym maśle podsmażyć obraną pokrojoną cebulę, do cebuli dodać oczyszczoną wątróbkę i razem podsmażać. Zdjąć z ognia i wystudzić, a następnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Podsmażony boczek z pieczarkami połączyć ze zmieloną wątróbką. Dodać posiekaną natkę pietruszki, tymianek oraz pieprz i sól do smaku. Dodać bułkę tartą oraz jajko , całość dokładnie wymieszać. Masę z wątróbki rozsmarować na płacie mięsa, zwinąć w roladę, obwiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami. Roladę obsmażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec do miękkości mięsa podlewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia. W razie konieczności podlać bulionem. Podajemy z kopytkami albo kluskami z dodatkiem ulubionej kapusty.