Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną pieczeń wieprzową nadzianą wątróbką drobiową. Taka wieprzowina to dla smakoszy wątróbki coś pysznego ale i nie tylko dla smakoszy wątróbki.
patelnia, naczynie żaroodporne, nitka kuchenna,
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Ponacinać i rozbić na cienki placek. Pieczarki po oczyszczeniu pokroić w plastry i podsmażyć razem z pokrojonym w kostkę boczkiem wędzonym. Na rozgrzanym maśle podsmażyć obraną pokrojoną cebulę, do cebuli dodać oczyszczoną wątróbkę i razem podsmażać. Zdjąć z ognia i wystudzić, a następnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Podsmażony boczek z pieczarkami połączyć ze zmieloną wątróbką. Dodać posiekaną natkę pietruszki, tymianek oraz pieprz i sól do smaku. Dodać bułkę tartą oraz jajko , całość dokładnie wymieszać. Masę z wątróbki rozsmarować na płacie mięsa, zwinąć w roladę, obwiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami. Roladę obsmażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec do miękkości mięsa podlewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia. W razie konieczności podlać bulionem. Podajemy z kopytkami albo kluskami z dodatkiem ulubionej kapusty.