Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 35
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 522
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 197
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 323
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 83
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 35
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 522
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 197
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 323
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 83
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie gazowanej ok 2 godziny. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok 2 cm. Cebulę pokroić w krążki.
Do słoika układać warstwami cebulę i śledzie do wyczerpania składników. Posypywać delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i kolendrą. Dodać sok z cytryny. Następnie wlać olej rzepakowy tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego.