Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4886
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418976
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4886
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418976
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie gazowanej ok 2 godziny. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok 2 cm. Cebulę pokroić w krążki.
Do słoika układać warstwami cebulę i śledzie do wyczerpania składników. Posypywać delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i kolendrą. Dodać sok z cytryny. Następnie wlać olej rzepakowy tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego.