Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 95
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 228
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20471
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 95
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 228
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20471
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie gazowanej ok 2 godziny. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok 2 cm. Cebulę pokroić w krążki.
Do słoika układać warstwami cebulę i śledzie do wyczerpania składników. Posypywać delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i kolendrą. Dodać sok z cytryny. Następnie wlać olej rzepakowy tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego.