Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17793
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17793
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie gazowanej ok 2 godziny. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok 2 cm. Cebulę pokroić w krążki.
Do słoika układać warstwami cebulę i śledzie do wyczerpania składników. Posypywać delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i kolendrą. Dodać sok z cytryny. Następnie wlać olej rzepakowy tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego.