Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17329
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3766
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 126
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 175
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17329
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3766
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 126
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 175
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 105
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok 30 min. Osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Grzyby namoczyć i ugotować ok 300 ml wody.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor. Do cebuli dodać grzyby. Jeśli duże, to wcześniej pokroić. Dodać ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz czarny. Dodać wodę z gotowania grzybów i koncentrat pomidorowy. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać rodzynki i ocet jabłkowy. Farsz wystudzić. Wymieszać farsz ze śledziami i pozostawić w lodówce na min 2 godziny, aż smaki się połączą.
Smacznego.