Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17801
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17801
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok 30 min. Osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Grzyby namoczyć i ugotować ok 300 ml wody.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor. Do cebuli dodać grzyby. Jeśli duże, to wcześniej pokroić. Dodać ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz czarny. Dodać wodę z gotowania grzybów i koncentrat pomidorowy. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać rodzynki i ocet jabłkowy. Farsz wystudzić. Wymieszać farsz ze śledziami i pozostawić w lodówce na min 2 godziny, aż smaki się połączą.
Smacznego.