Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 30
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 175
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 313
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 81
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 30
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 175
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 313
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 81
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok 30 min. Osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Grzyby namoczyć i ugotować ok 300 ml wody.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor. Do cebuli dodać grzyby. Jeśli duże, to wcześniej pokroić. Dodać ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz czarny. Dodać wodę z gotowania grzybów i koncentrat pomidorowy. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać rodzynki i ocet jabłkowy. Farsz wystudzić. Wymieszać farsz ze śledziami i pozostawić w lodówce na min 2 godziny, aż smaki się połączą.
Smacznego.