Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok 30 min. Osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Grzyby namoczyć i ugotować ok 300 ml wody.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor. Do cebuli dodać grzyby. Jeśli duże, to wcześniej pokroić. Dodać ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz czarny. Dodać wodę z gotowania grzybów i koncentrat pomidorowy. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać rodzynki i ocet jabłkowy. Farsz wystudzić. Wymieszać farsz ze śledziami i pozostawić w lodówce na min 2 godziny, aż smaki się połączą.
Smacznego.