Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok 30 min. Osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Grzyby namoczyć i ugotować ok 300 ml wody.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju na złoty kolor. Do cebuli dodać grzyby. Jeśli duże, to wcześniej pokroić. Dodać ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz czarny. Dodać wodę z gotowania grzybów i koncentrat pomidorowy. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać rodzynki i ocet jabłkowy. Farsz wystudzić. Wymieszać farsz ze śledziami i pozostawić w lodówce na min 2 godziny, aż smaki się połączą.
Smacznego.