Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2537
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 711
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8882
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2537
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 711
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8882
Składniki
Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić każdy filet na 4 części.
Żółtka przetrzeć przez sitko. Dodać do śmietany, wymieszać.
Dodać chrzan, szczypiorek drobniutko posiekany, cukier, pieprz, sól do smaku, wymieszać.
Na półmisek nakładać po łyżeczce gęstego sosu i przykrywać kawałkiem śledzia. Na śledzia ponownie po łyżeczce sosu i przykrywać śledziem.
Na wierzch śledzi jeszcze po łyżeczce sosu.
Udekorować wg uznania np koperkiem.
Smacznego.