Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 37
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 37
Składniki
Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić każdy filet na 4 części.
Żółtka przetrzeć przez sitko. Dodać do śmietany, wymieszać.
Dodać chrzan, szczypiorek drobniutko posiekany, cukier, pieprz, sól do smaku, wymieszać.
Na półmisek nakładać po łyżeczce gęstego sosu i przykrywać kawałkiem śledzia. Na śledzia ponownie po łyżeczce sosu i przykrywać śledziem.
Na wierzch śledzi jeszcze po łyżeczce sosu.
Udekorować wg uznania np koperkiem.
Smacznego.