Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3851
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 60
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1881
Pączki wiedeńskie – gniazdka to lekkie, delikatne i chrupiące pączki z charak...
Odsłon: 40
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3851
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 60
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1881
Pączki wiedeńskie – gniazdka to lekkie, delikatne i chrupiące pączki z charak...
Odsłon: 40
Składniki
Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić każdy filet na 4 części.
Żółtka przetrzeć przez sitko. Dodać do śmietany, wymieszać.
Dodać chrzan, szczypiorek drobniutko posiekany, cukier, pieprz, sól do smaku, wymieszać.
Na półmisek nakładać po łyżeczce gęstego sosu i przykrywać kawałkiem śledzia. Na śledzia ponownie po łyżeczce sosu i przykrywać śledziem.
Na wierzch śledzi jeszcze po łyżeczce sosu.
Udekorować wg uznania np koperkiem.
Smacznego.