Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2867
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 299
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2867
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 299
Składniki
Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić każdy filet na 4 części.
Żółtka przetrzeć przez sitko. Dodać do śmietany, wymieszać.
Dodać chrzan, szczypiorek drobniutko posiekany, cukier, pieprz, sól do smaku, wymieszać.
Na półmisek nakładać po łyżeczce gęstego sosu i przykrywać kawałkiem śledzia. Na śledzia ponownie po łyżeczce sosu i przykrywać śledziem.
Na wierzch śledzi jeszcze po łyżeczce sosu.
Udekorować wg uznania np koperkiem.
Smacznego.