Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5128
Dodano: 16.01.2013
Odsłon: 21812
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Szpinak wrzucic na wrzaca, osolona wode i gotowac okolo minuty. Odsaczyc go na sitku, kiedy przestygnie, dobrze odcisnac reka, drobno posiekac. Ser feta pokroic w kostke.
Jaja ubic mikserem z sola, dodac jogurt, ubijac okolo 30 sekund. Dodac olej i ubic kolejne pol minuty. dodac pokrojony ser feta, delikatnie wymieszac lyzka. W osobnej misce wymieszac oba rodzaje maki i proszek do pieczenia. Wsypac je do masy jajecznej, delikatnie lyzka wymieszac. Na koncu dodac szpinak, wymieszac.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

gosia-wasko 02 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
jaki czas pieczenia? jaka temperatura? troszke mało informacji Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

juti10 20 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam szpinak i fetę to coś dla mnie dodane do ulubionych i w kolejce do wykonania :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

MEGI110278 18 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Następnym razem moi goście do czerwonego barszczyku dostaną kawałeczek takiego ciasta...Wygląda pysznie ;-)
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 16 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Mój kochany szpinaczek w fajnej formie:)2 Kto głosował? | Odpowiedz