Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-01-2013
Pyszne, jogurtowe ciasto ze szpinakiem i feta- smakuje nawet tym, ktorzy nie przepadaja za szpinakiem :-) Najlepiej smakuje w towarzystwie kubka jogurtu naturalnego, mleka lub maslanki- szczerze polecam.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 107
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1048
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 107
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1048
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Składniki
Szpinak wrzucic na wrzaca, osolona wode i gotowac okolo minuty. Odsaczyc go na sitku, kiedy przestygnie, dobrze odcisnac reka, drobno posiekac. Ser feta pokroic w kostke.
Jaja ubic mikserem z sola, dodac jogurt, ubijac okolo 30 sekund. Dodac olej i ubic kolejne pol minuty. dodac pokrojony ser feta, delikatnie wymieszac lyzka. W osobnej misce wymieszac oba rodzaje maki i proszek do pieczenia. Wsypac je do masy jajecznej, delikatnie lyzka wymieszac. Na koncu dodac szpinak, wymieszac.