Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny na słono, świetne na imprezę, np do sałatki zamiast pieczywa. Czasem przepis urozmaicam. Jest pełna dowolność, dorzucam kukurydzy bądź doprawiam innymi ziołami. Za każdym razem efekt jest inny. Z podanej ilości składników otrzymamy 12 muffinek.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 909
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 909
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Marchew i ser trzemy na grubych oczkach. W misce łączymy składniki mokre: mleko, olej, jaja, marchew i ser. Dodajemy wymieszane składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy do połączenia. Masę rozkładamy do foremek na muffinki. Wierzch posypujemy tartym serem. Można oprószyć ulubionymi przyprawami. Pieczemy około 25 minut do ładnego zrumienienia babeczek. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Ich ostateczny smak zależy tylko od naszej wyobraźni. Do gotowej masy można dodać podsmażony pokrojony w kosteczkę boczek, kukurydzę, suszone pomidory, oliwki, to na co mamy ochotę. Smacznego.