Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny na słono, świetne na imprezę, np do sałatki zamiast pieczywa. Czasem przepis urozmaicam. Jest pełna dowolność, dorzucam kukurydzy bądź doprawiam innymi ziołami. Za każdym razem efekt jest inny. Z podanej ilości składników otrzymamy 12 muffinek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Marchew i ser trzemy na grubych oczkach. W misce łączymy składniki mokre: mleko, olej, jaja, marchew i ser. Dodajemy wymieszane składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy do połączenia. Masę rozkładamy do foremek na muffinki. Wierzch posypujemy tartym serem. Można oprószyć ulubionymi przyprawami. Pieczemy około 25 minut do ładnego zrumienienia babeczek. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Ich ostateczny smak zależy tylko od naszej wyobraźni. Do gotowej masy można dodać podsmażony pokrojony w kosteczkę boczek, kukurydzę, suszone pomidory, oliwki, to na co mamy ochotę. Smacznego.