Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny na słono, świetne na imprezę, np do sałatki zamiast pieczywa. Czasem przepis urozmaicam. Jest pełna dowolność, dorzucam kukurydzy bądź doprawiam innymi ziołami. Za każdym razem efekt jest inny. Z podanej ilości składników otrzymamy 12 muffinek.
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
Marchew i ser trzemy na grubych oczkach.
W misce łączymy składniki mokre: mleko, olej, jaja, marchew i ser. Dodajemy wymieszane składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.
Mieszamy do połączenia.
Masę rozkładamy do foremek na muffinki.
Wierzch posypujemy tartym serem.
Można oprószyć ulubionymi przyprawami.
Pieczemy około 25 minut do ładnego zrumienienia babeczek.
Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Ich ostateczny smak zależy tylko od naszej wyobraźni. Do gotowej masy można dodać podsmażony pokrojony w kosteczkę boczek, kukurydzę, suszone pomidory, oliwki, to na co mamy ochotę.
Smacznego.
Polecam smaczne i syte naleśniki, doskonałe jako danie główne. W skład farszu...
Odsłon: 5540
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 117
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 105
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 93
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5558
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 117
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 105
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 93
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5558
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Marchew i ser trzemy na grubych oczkach. W misce łączymy składniki mokre: mleko, olej, jaja, marchew i ser. Dodajemy wymieszane składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy do połączenia. Masę rozkładamy do foremek na muffinki. Wierzch posypujemy tartym serem. Można oprószyć ulubionymi przyprawami. Pieczemy około 25 minut do ładnego zrumienienia babeczek. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Ich ostateczny smak zależy tylko od naszej wyobraźni. Do gotowej masy można dodać podsmażony pokrojony w kosteczkę boczek, kukurydzę, suszone pomidory, oliwki, to na co mamy ochotę. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mięsna zapiekanka " Zielony ludzik "
Przekąski
Meksykańskaie placuszki z cukinii i kukurydzy
Przekąski
Roladki z twarożkiem. Super na śniadania i imprezy.
Przekąski
Cukinia w cieście naleśnikowym
Mięsna zapiekanka " Zielony ludzik "
Zapiekanki mięsno-warzywne to moja specjalność. Idealne na ciepło i zimno, do...
Odsłon: 88
Meksykańskaie placuszki z cukinii i kukurydzy
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej.
Odsłon: 166