Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny na słono, świetne na imprezę, np do sałatki zamiast pieczywa. Czasem przepis urozmaicam. Jest pełna dowolność, dorzucam kukurydzy bądź doprawiam innymi ziołami. Za każdym razem efekt jest inny. Z podanej ilości składników otrzymamy 12 muffinek.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 50
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 140
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 50
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 140
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Marchew i ser trzemy na grubych oczkach. W misce łączymy składniki mokre: mleko, olej, jaja, marchew i ser. Dodajemy wymieszane składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy do połączenia. Masę rozkładamy do foremek na muffinki. Wierzch posypujemy tartym serem. Można oprószyć ulubionymi przyprawami. Pieczemy około 25 minut do ładnego zrumienienia babeczek. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Ich ostateczny smak zależy tylko od naszej wyobraźni. Do gotowej masy można dodać podsmażony pokrojony w kosteczkę boczek, kukurydzę, suszone pomidory, oliwki, to na co mamy ochotę. Smacznego.