Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zajefajne zapiekanki z kurczakiem, cebulką, pieczarkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5508
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5508
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11986
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
Bagietkę przekrawamy - wyjmujemy zbędny miąższ. Smarujemy środek odrobiną masła.
Cebulkęi pieczarki pokrojone w kostkę podsmażamy na złoto na odrobinie oliwy. Przyprawiamy pieprzem. Układamy na bagietce. Następnie układamy kawałki kurczaka i paseczki papryki, a także wiórki sera żółtego. Pieczemy do uzyskania złotego koloru bagietki, czyli ok 15 min w 200 C.
Wszystkie składniki na sos mieszamy w miseczce. Schładzamy przez 5 min. w lodówce. Na wierzch zapiekanek dajemy przygotowany sos i odrobinękeczupu. Posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego!