Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z podstawowych przepisów na przygotowanie śledzi. Zalewę do śledzi z cebulką przygotuj z trzydniowym wyprzedzeniem przed świętami lub zbliżającą się imprezą. Po tym czasie zakąska jest gotowa do serwowania gościom.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Śledzie przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na całą noc. Na drugi dzień odsącz filety śledziowe z wody. Płaty śledziowe pokrój na mniejsze części.
Przygotuj zalewę. Cebulę pokrój w piórka. Do garnka wlej wodę, dodaj pokrojoną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Składniki gotuj na wolnym ogniu. Kiedy cebula zmięknie, dodaj do zalewy sól, cukier, oraz ocet. Całość gotuj jeszcze przez chwilę. Następnie gotową zalewę odstaw do wystudzenia.
Pokrojone filety śledziowe przełóż do słoika. Zalej przestudzoną zalewą. Słoik zakręć i odstaw na minimum 3 dni w chłodne miejsce.