Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe danie na lekki posiłek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11109
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13345
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5105
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11109
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13345
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5105
Składniki
Wykonanie: Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru i łyżki masła. Ugotować pod przykryciem do miękkości. Ryż opłukać, zalać szklaną wrzącej wody, posolić i gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Następnie połączyć z marchewką, doprawić do smaku. Rondel wysmarować masłem, włożyć marchewkę z ryżem, posypać startym serem, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku.