Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe danie na lekki posiłek.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Wykonanie: Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru i łyżki masła. Ugotować pod przykryciem do miękkości. Ryż opłukać, zalać szklaną wrzącej wody, posolić i gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Następnie połączyć z marchewką, doprawić do smaku. Rondel wysmarować masłem, włożyć marchewkę z ryżem, posypać startym serem, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku.