Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekana marchewka

Zapiekana marchewka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2595 Ocena: 20368

Dodano:

Odsłon: 3979

Szybkie i zdrowe danie na lekki posiłek.

Składniki

  • Marchewka 60 dag
  • Masło 2-3 łyżki
  • Ryż ½ szklanki
  • Ser żółty 40 gram
  • Sól do smaku
  • Cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekana marchewka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru i łyżki masła. Ugotować pod przykryciem do miękkości. Ryż opłukać, zalać szklaną wrzącej wody, posolić i gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Następnie połączyć z marchewką, doprawić do smaku. Rondel wysmarować masłem, włożyć marchewkę z ryżem, posypać startym serem, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń