Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski na kapuście z sosem chrzanowym, to idealna propozycja na kolacje w dni karnawałowe. Smak tych kiełbasek, zaskoczy każdego Gościa.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
1. Kiełbasy owijam paskami boczku, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
2. Cebulę obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam Vegetą. 3. Kapustę drobną kroję, dodaję do cebuli. Smażę około 20 minut.
4. W rondelku rozpuszczam masło, zdejmuję z palnika, wsypuję mąkę, mieszam, wlewam stopniowo mleko, cały czas mieszając. Następnie dodaję musztardę oraz chrzan i gotuję do momentu zagotowania.
5. Sos wlewam do kapusty. Mieszam i przekładam do naczynia. 6. Na kapuście układam upieczone kiełbaski. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.