Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie typu "czyszczenie lodówki" :) To co nam zalega w lodówce podsmażamy, przekładamy do wydrążonej nie najświeższej już bułki i zapiekamy - smaczne danie na ciepło gotowe:)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
Na patelnię wrzucamy drobno pokrojony boczek i kiełbasę. Podsmażamy na małym ogniu. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min i dodajemy oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę. Podsmażamy aż grzyby zmiękną i odparują soki. Doprawiamy do smaku - proponuję doprawić na pikantnie. Farsz możemy przygotować wcześniej. Z bułek /mogą być z dnia poprzedniego/ odcinamy "czapeczki" - na takiej wysokości by dało się wydrążyć miąższ i nałożyć farsz. Wydrążone bułki smarujemy od środka cienką warstwą keczupu, napełniamy farszem, posypujemy startym żółtym serem i nakrywamy odciętymi "czapeczkami". Układamy w naczyniu do zapiekania, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 10—12 min.