Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie typu "czyszczenie lodówki" :) To co nam zalega w lodówce podsmażamy, przekładamy do wydrążonej nie najświeższej już bułki i zapiekamy - smaczne danie na ciepło gotowe:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1344
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Składniki
Na patelnię wrzucamy drobno pokrojony boczek i kiełbasę. Podsmażamy na małym ogniu. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min i dodajemy oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę. Podsmażamy aż grzyby zmiękną i odparują soki. Doprawiamy do smaku - proponuję doprawić na pikantnie. Farsz możemy przygotować wcześniej. Z bułek /mogą być z dnia poprzedniego/ odcinamy "czapeczki" - na takiej wysokości by dało się wydrążyć miąższ i nałożyć farsz. Wydrążone bułki smarujemy od środka cienką warstwą keczupu, napełniamy farszem, posypujemy startym żółtym serem i nakrywamy odciętymi "czapeczkami". Układamy w naczyniu do zapiekania, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 10—12 min.