Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie typu "czyszczenie lodówki" :) To co nam zalega w lodówce podsmażamy, przekładamy do wydrążonej nie najświeższej już bułki i zapiekamy - smaczne danie na ciepło gotowe:)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3657
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3657
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 314
Składniki
Na patelnię wrzucamy drobno pokrojony boczek i kiełbasę. Podsmażamy na małym ogniu. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min i dodajemy oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę. Podsmażamy aż grzyby zmiękną i odparują soki. Doprawiamy do smaku - proponuję doprawić na pikantnie. Farsz możemy przygotować wcześniej. Z bułek /mogą być z dnia poprzedniego/ odcinamy "czapeczki" - na takiej wysokości by dało się wydrążyć miąższ i nałożyć farsz. Wydrążone bułki smarujemy od środka cienką warstwą keczupu, napełniamy farszem, posypujemy startym żółtym serem i nakrywamy odciętymi "czapeczkami". Układamy w naczyniu do zapiekania, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 10—12 min.