Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska na imprezę lub niecodzienny obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113051
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 774
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113051
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 774
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Smażymy naleśniki lub przygotowujemy gotowe placki tortilli.
Ugotowane mięso ścieramy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy ręcznie.
Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem.
Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch.
Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.