Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7798
Dodano: 25.01.2009
Odsłon: 21491
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obrać, pokroić w grube plastry i obsmażyć na złoto we frytownicy lub na patelni, wyłożyć nimi naczynie do zapiekania (pozostawić kilka plastrów na potem) i przyprawić. Grzyby suszone ugotować, mrożone - rozmrozić,cebulę zeszklić na oleju dodać grzyby (ugotowane lub rozmrożone), posolić i poddusić razem jakieś 10 min- wyłożyć na ziemniaki.Kurczaka pokroić (właściwie nie ma znaczenia jak), kiełbasę - na plasterki i podsmażyć razem , potem wyłożyć na grzyby.Na wierzchu ułożyć pozostałe ziemniaki i plastry boczku- doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane danie piec ok.20 min w piekarniku-180 st. Jajka rozbełtać ze smietaną , lekko posolić , wylać to na zapiekankę , posypać serem żółtym i zapiekać kolejne 10 min. Potem już jest gotowe i smaczne.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

qrdej 24 marca 2009Zgłoś do usunięcia
PYCHOTA,POLECAM!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 05 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
cytat z przepisu -"Kurczaka pokroić (właściwie nie ma znaczenia jak), kiełbasę - na plasterki i podsmażyć razem "2 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 05 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
kiełbasę podsmażamy razem z piersią kurczaka, zapomniałam napisać ale to zmienię w przepisie2 Kto głosował? | Odpowiedz

beataz30 05 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Wszystko fajnie a tylko mam takie pytanko, czy piers z kurczaka ma być surowa czy obsmażona przed ułożeniem do naczynia0 Kto głosował? | Odpowiedz