Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niestety strasznie tucząca,ale ten smak....
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1736
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1736
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w grube plastry i obsmażyć na złoto we frytownicy lub na patelni, wyłożyć nimi naczynie do zapiekania (pozostawić kilka plastrów na potem) i przyprawić. Grzyby suszone ugotować, mrożone - rozmrozić,cebulę zeszklić na oleju dodać grzyby (ugotowane lub rozmrożone), posolić i poddusić razem jakieś 10 min- wyłożyć na ziemniaki.Kurczaka pokroić (właściwie nie ma znaczenia jak), kiełbasę - na plasterki i podsmażyć razem , potem wyłożyć na grzyby.Na wierzchu ułożyć pozostałe ziemniaki i plastry boczku- doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane danie piec ok.20 min w piekarniku-180 st. Jajka rozbełtać ze smietaną , lekko posolić , wylać to na zapiekankę , posypać serem żółtym i zapiekać kolejne 10 min. Potem już jest gotowe i smaczne.