Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas na fasolkę... to piękny czas
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12362
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5205
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12362
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5205
Składniki
Cebulę (kostka) zeszklić na oleju, dodać mielone, doprawić i smażyć często mieszając (do zrumienienia mięsa).
Obrane pomidory pokroic w kostkę, dodać do mięsa i dusić aż ulegną całkowitej destrukcji- często mieszać.
Wystudzoną masę mięsną wymieszać z fasolką ( obgotowana w osolonej wodzie przez 10 min i pokrojona "na kęs") oraz surowymi jajami i pokrojoną w paski marchewką
Piec 10 min w temp.180 st, po tym czasie posypać tartym serem i zapiekac w identycznych warunkach kolejne 15 min.
Smacznego letniego jedzenia życzę w ten niestety deszczowy i szary dzień.