Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z fasolki szparagowej

Zapiekanka z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7871

Dodano:

Odsłon: 32223

czas na fasolkę... to piękny czas

Składniki

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 1/4 kg mięsa mielonego wołowego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, papryka ostra, majeranek
  • 2 pomidory
  • 1 ugotowana marchew
  • 1/2 szkl. tarego sera żółtego
  • 2 jaja
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekanka z fasolki szparagowej

Przygotowanie

  1. Cebulę (kostka) zeszklić na oleju, dodać mielone, doprawić i smażyć często mieszając (do zrumienienia mięsa).

  2. Obrane pomidory pokroic w kostkę, dodać do mięsa i dusić aż ulegną całkowitej destrukcji- często mieszać.

  3. Wystudzoną masę mięsną wymieszać z fasolką ( obgotowana w osolonej wodzie przez 10 min i pokrojona "na kęs") oraz surowymi jajami i pokrojoną w paski marchewką

  4. Piec 10 min w temp.180 st, po tym czasie posypać tartym serem i zapiekac w identycznych warunkach kolejne 15 min.

  5. Smacznego letniego jedzenia życzę w ten niestety deszczowy i szary dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kibi87 27 lipca 2010 pyszności i to wszystkie składniki:), muszę zrobic:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 27 lipca 2010 Ciekawe. A że dzień deszczowy i szary-nie żałuję. Wolę to, niż tę żarówę niemiłosiernie piekącą na niebie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń