Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka pasuje do smażonej wołowiny. Zapomniałem przed zrobieniem zdjęcia posypać uprażonymi pestkami dyni.
Kalarepę i ziemniaki umyłem, obrałem, cienko pokroiłem na plastry. Ułożyłem w żaroodpornej formie „na dachówkę”. Posypałem listkami tymianku, solą i pieprzem. Przyprawiłem rozgniecionym ząbkiem czosnku. Posypałem połową sera.
Śmietanę rozmąciłem solą i pieprzem, połowę wlałem tuż przy brzegu do formy.
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Pozostałe ziemniaki i plastry kalarepy ułożyłem w formie, posypałem przyprawami i resztą sera. Polałem pozostałą śmietaną. Na wierzchu rozłożyłem kawałeczki masła.
Formę wstawiłem na 40 minut do gorącego piekarnika ( środkowy poziom, nawiew 180 stopni C ), przykryłem folią aluminiową. Przed końcem zapiekania folię zdjąłem.
Pestki dyni uprażyłem na suchej patelni, posypałem gotową zapiekankę.
Chrupiąca surówka idealna jako dodatek do obiadu. Robi się ją w mgnieniu oka,...
Odsłon: 11824
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 438
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 997
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 207
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 186
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 438
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 997
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 207
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 186
Składniki
Kalarepę i ziemniaki umyłem, obrałem, cienko pokroiłem na plastry. Ułożyłem w żaroodpornej formie „na dachówkę”. Posypałem listkami tymianku, solą i pieprzem. Przyprawiłem rozgniecionym ząbkiem czosnku. Posypałem połową sera. Śmietanę rozmąciłem solą i pieprzem, połowę wlałem tuż przy brzegu do formy. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Pozostałe ziemniaki i plastry kalarepy ułożyłem w formie, posypałem przyprawami i resztą sera. Polałem pozostałą śmietaną. Na wierzchu rozłożyłem kawałeczki masła. Formę wstawiłem na 40 minut do gorącego piekarnika ( środkowy poziom, nawiew 180 stopni C ), przykryłem folią aluminiową. Przed końcem zapiekania folię zdjąłem. Pestki dyni uprażyłem na suchej patelni, posypałem gotową zapiekankę.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 871
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1240