Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z pieczarkami na bagietce

Zapiekanka z pieczarkami na bagietce

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2025

Dodano:

Odsłon: 2179

Zapiekanka z pieczarkami i żółtym serem. Śmiało zastępuje niezdrowy fast food z przydrożnej budki. A smakuje o niebo lepiej i mamy pewność, że wszystkie składniki są sprawdzone i świeże!

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • 1 cebulka
  • sól i czarny pieprz do smaku
  • olej do smażenia pieczarek
  • 4 bagietki
  • masło
  • keczup
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka z pieczarkami na bagietce

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy drobno w kosteczkę i przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy aż się zrumieni. Pieczarki myjemy i ścieramy na tartce o dużych oczkach. Dorzucamy do cebulki i smażymy do miękkości, a następnie solimy i doprawiamy pieprzem.

  2. Bagietki przekrawamy wzdłuż, smarujemy cieniutko masłem i nakładamy łyżką ostudzony farsz. Każdą zapiekankę posypujemy startym wcześniej żółtym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 10 min. Podajemy polane keczupem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 grudnia 2018 Klasyka niezmienna od lat :) Zawsze szybko się robi i dobrze smakuje :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń