Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz serem feta. Pokrojoną na kawałki smiało zapakujesz do lunchboxu lub zjesz w towarzystwie sałatki z pomidorów lub sałaty.
forma do zapiekania, garnek, miska
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 624
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 63
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 188
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 624
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 63
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 188
Składniki
Ugotuj ryż w osolonej wodzie i odcedź. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj masłem lub olejem dno i boki formy do pieczenia.
Zetrzyj cukinię na dużych oczkach, posól do smaku i po 5 minutach odciśnij sok. Do cukinii wbij jajka, dodaj ryż i ½ szklanki sera. Wymieszaj aby połączyć. Dopraw takze ziołami.
5. Przelej mieszankę do formy. Posyp resztą sera na wierzchu.
Piecz przez 250 30minut lub do uzyskania złotego koloru i odstaw. Odstaw do ostygnięcia.
Pokrój na ćwiartki i podaj z sałatą albo sałatką z pomidora.