Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz serem feta lub cheddarem. Pokrojoną na kawałki smiało zapakujesz do lunchboxu lub zjesz w towarzystwie sałatki z pomidorów lub sałaty.
forma do zapiekania, garnek, miska
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Ugotuj ryż w osolonej wodzie i odcedź. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj masłem lub olejem dno i boki formy do pieczenia.
Zetrzyj cukinię na dużych oczkach, posól do smaku i po 5 minutach odciśnij sok. Do cukinii wbij jajka, dodaj ryż i ½ szklanki sera. Wymieszaj aby połączyć. Dopraw takze ziołami.
5. Przelej mieszankę do formy. Posyp resztą sera na wierzchu.
Piecz przez 250 30minut lub do uzyskania złotego koloru i odstaw. Odstaw do ostygnięcia.
Pokrój na ćwiartki i podaj z sałatą albo sałatką z pomidora.