Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz serem feta lub cheddarem. Pokrojoną na kawałki smiało zapakujesz do lunchboxu lub zjesz w towarzystwie sałatki z pomidorów lub sałaty.
forma do zapiekania, garnek, miska
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
Ugotuj ryż w osolonej wodzie i odcedź. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj masłem lub olejem dno i boki formy do pieczenia.
Zetrzyj cukinię na dużych oczkach, posól do smaku i po 5 minutach odciśnij sok. Do cukinii wbij jajka, dodaj ryż i ½ szklanki sera. Wymieszaj aby połączyć. Dopraw takze ziołami.
5. Przelej mieszankę do formy. Posyp resztą sera na wierzchu.
Piecz przez 250 30minut lub do uzyskania złotego koloru i odstaw. Odstaw do ostygnięcia.
Pokrój na ćwiartki i podaj z sałatą albo sałatką z pomidora.