Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy dopada nas nagły atak na jakąś przekąskę, zjawiają się zapiekanki w każdej formie. Wszystko zależy od tego, co mamy w lodówce.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 48
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 33
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 48
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 33
Składniki
Cebule kroimy w piórka. Szklimy na oleju, dodajemy pokrojoną na plasterki (3-4 mm) kiełbasę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem koncentratu, od czasu do czasu mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kromki chleba posypujemy startym serem, posiekanym koperkiem, układamy duszoną cebulę z kiełbasą. Zapiekamy 5 min w temperaturze 180°C. Na wierzch, przed podaniem, układamy plasterki ogórków.