Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Że camembert zapiekany jest pyszny, nikogo specjalnie przekonywać nie muszę. Ale w takiej wersji, to nawet mnie zaskoczył. Tak dumałem, tak myślałem...w zasadzie ser miał być przeznaczony w innym celu, ale...No właśnie, ale...Czas węgierek się już zaczął. Początek polskiej złotej jesieni. A jak śliwki, to cynamon. Jak cynamon, to goździk...i tak po nitce, do kłębka, powstał owy przepis. Serio, nie zawiedziecie się. Pokochacie ten smak i aromat.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 65
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9306
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 65
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9306
Składniki
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i razem z serem kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekamy w temperaturze 200°C przez 20 minut. Oliwę, miód, sok z limonki, musztardę, cynamon i goździki dokładnie łączymy. Na talerzykach układamy roszponkę, se, śliwki, marynowany pieprz. Całość polewamy sosem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.