Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Że camembert zapiekany jest pyszny, nikogo specjalnie przekonywać nie muszę. Ale w takiej wersji, to nawet mnie zaskoczył. Tak dumałem, tak myślałem...w zasadzie ser miał być przeznaczony w innym celu, ale...No właśnie, ale...Czas węgierek się już zaczął. Początek polskiej złotej jesieni. A jak śliwki, to cynamon. Jak cynamon, to goździk...i tak po nitce, do kłębka, powstał owy przepis. Serio, nie zawiedziecie się. Pokochacie ten smak i aromat.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 936
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 936
Składniki
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i razem z serem kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekamy w temperaturze 200°C przez 20 minut. Oliwę, miód, sok z limonki, musztardę, cynamon i goździki dokładnie łączymy. Na talerzykach układamy roszponkę, se, śliwki, marynowany pieprz. Całość polewamy sosem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.