Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja ze szpinakiem, mozarella i boczkiem. Farsz można dowolnie modyfikować.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1962
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1962
Składniki
Czosnek kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Podsmażany na oleju i dodajemy szpinak. Doprawiamy i smażymy dalej.
Gotowy farsz blendujemy na pastę i rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy podsmażonym boczkiem (u mnie pokrojony w kosteczkę) i kawałkami mozalleli.
Zawijamy i kroimy na 2-3 entymetrowe kawałki. Rozkładamy na blachę i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać po ostygnięciu.