Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja ze szpinakiem, mozarella i boczkiem. Farsz można dowolnie modyfikować.
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 57
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 426
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 57
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 426
Składniki
Czosnek kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Podsmażany na oleju i dodajemy szpinak. Doprawiamy i smażymy dalej.
Gotowy farsz blendujemy na pastę i rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy podsmażonym boczkiem (u mnie pokrojony w kosteczkę) i kawałkami mozalleli.
Zawijamy i kroimy na 2-3 entymetrowe kawałki. Rozkładamy na blachę i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać po ostygnięciu.