Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja ze szpinakiem, mozarella i boczkiem. Farsz można dowolnie modyfikować.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13098
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2481
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3612
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4509
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13098
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2481
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3612
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4509
Składniki
Czosnek kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Podsmażany na oleju i dodajemy szpinak. Doprawiamy i smażymy dalej.
Gotowy farsz blendujemy na pastę i rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy podsmażonym boczkiem (u mnie pokrojony w kosteczkę) i kawałkami mozalleli.
Zawijamy i kroimy na 2-3 entymetrowe kawałki. Rozkładamy na blachę i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać po ostygnięciu.