Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca pyszna przekąska, zdrowa i mocno białkowa:) Przepis zapożyczony od jednej przesympatycznej Weteranki diety Dukana, która obecnie jest przy nadziei i wszystkie diety ma daleko w poważaniu:), Pozdrawiam Offf:)
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 80
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 80
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Połowę opakowania soi moczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia odlałam wodę, a soję lekko osuszyłam i posoliłam. Można ją również doprawić wedle uznania, np. ziołami czy słodką papryką.
Prażyłam w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 20-25 minut (w przepisie czas prażenia wynosił 40 minut, ale mój piekarnik po takim czasie pewnie by je zwęglił :P). W smaku naprawdę niczym nie różnią się od orzeszków!:) Smacznego chrupania!