Do góry

Przekąski Przepis na:

Zdrowe i chrupiące orzeszki sojowe:)

Zdrowe i chrupiące orzeszki sojowe:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2827

Dodano:

Odsłon: 10001

Chrupiąca pyszna przekąska, zdrowa i mocno białkowa:) Przepis zapożyczony od jednej przesympatycznej Weteranki diety Dukana, która obecnie jest przy nadziei i wszystkie diety ma daleko w poważaniu:), Pozdrawiam Offf:)

Składniki

  • soja- dowolna ilość
  • ulubione przyprawy: np. słodka papryka czy suszone pomidory
  • sól do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zdrowe i chrupiące orzeszki sojowe:)

Przygotowanie

  1. Połowę opakowania soi moczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia odlałam wodę, a soję lekko osuszyłam i posoliłam. Można ją również doprawić wedle uznania, np. ziołami czy słodką papryką.

  2. Prażyłam w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 20-25 minut (w przepisie czas prażenia wynosił 40 minut, ale mój piekarnik po takim czasie pewnie by je zwęglił :P).

    W smaku naprawdę niczym nie różnią się od orzeszków!:)

    Smacznego chrupania!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 14 czerwca 2013 no przepis wart wypróbowania :) jednak z soją trzeba uważać ponieważ zawiera ona fitoestrogeny i nie napisałam tego złośliwie tylko z czystej sympatii :) Wszystko w granicach rozsądku jest wskazane :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 13 czerwca 2013 Uwielbiam orzeszki których jeść mi nie wolno i szukałam długo zamiennika i proszę znalazłam :))) wyglądają apetycznie, kciuka zostawiam i pozdrawiam :)))) Odpowiedzi: 2 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń