Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca pyszna przekąska, zdrowa i mocno białkowa:) Przepis zapożyczony od jednej przesympatycznej Weteranki diety Dukana, która obecnie jest przy nadziei i wszystkie diety ma daleko w poważaniu:), Pozdrawiam Offf:)
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 188
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 202
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 119
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 188
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 202
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 119
Składniki
Połowę opakowania soi moczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia odlałam wodę, a soję lekko osuszyłam i posoliłam. Można ją również doprawić wedle uznania, np. ziołami czy słodką papryką.
Prażyłam w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 20-25 minut (w przepisie czas prażenia wynosił 40 minut, ale mój piekarnik po takim czasie pewnie by je zwęglił :P). W smaku naprawdę niczym nie różnią się od orzeszków!:) Smacznego chrupania!