Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na wykorzystanie bobu inaczej :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1679
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3793
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9901
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1679
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 625
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3793
Składniki
Bób należy ugotować w osolonej wodzie. Tak przygotowany obrać z "łupinek"
Cebule i czosnek posiekać. Do garnka wlać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojone warzywa. Po zarumienieniu dodać obrany bób.
Zalać bulionem (z kostki lub wywarem z warzyw). Dodać posiekaną natkę pietruszki. Zagotować. Do smaku posolić i popieprzyć. Zmiksować
Chleb pokroić w kosteczkę i przyrumienić na suchej patelni.
Zupę podawać z łyżką śmietany i grzankami z chleba.