Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na wykorzystanie bobu inaczej :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1376
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 347
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1376
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 347
Składniki
Bób należy ugotować w osolonej wodzie. Tak przygotowany obrać z "łupinek"
Cebule i czosnek posiekać. Do garnka wlać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojone warzywa. Po zarumienieniu dodać obrany bób.
Zalać bulionem (z kostki lub wywarem z warzyw). Dodać posiekaną natkę pietruszki. Zagotować. Do smaku posolić i popieprzyć. Zmiksować
Chleb pokroić w kosteczkę i przyrumienić na suchej patelni.
Zupę podawać z łyżką śmietany i grzankami z chleba.