Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą

Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 850 Ocena: 16324

Dodano:

Odsłon: 4571

Kuchnia z warzywami : szparagi w innej odsłonie.

Składniki

  • 1 kg cienkich zielonych szparagów
  • 2 młode cebule ze szczypiorkiem
  • 200 g pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
  • 3 łyżeczki listków tymianku
  • 500 g małych pomidorów
  • sól morska
  • pieprz
  • 250 g mozzarelli
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi umyłem i osuszyłem. Od szparagów odciąłem zdrewniałe końce, pokroiłem na kawałki długości 4 cm. Cebulę i pieczarki oczyściłem. Cebulę pokroiłem w krążki, grzyby na plasterki. W garnku podgrzałem 2 łyżki oliwy , dusiłem na małym ogniu szparagi razem z cebulą, pieczarkami, pietruszką i dwoma łyżeczkami tymianku. Pomidory umyłem, pokroiłem w ósemki, dodałem do potrawy. Wszystko posoliłem i popieprzyłem.
    Mozzarellę pokroiłem w kostkę, posoliłem, popieprzyłem, polałem resztą oliwy, posypałem pozostałym tymiankiem. Dodałem do szparagów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń