Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zwykły ziemniak w eleganckim mundurku
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1109
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2208
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4250
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1109
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2208
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4250
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki majeranku i skórką z cytryny.Ugotowane ziemniaki stłuc z dodatkiem śmietany uprzednio usuwając skórkę - całość wystudzić. Do masy dodać surowe jajko, doprawić solą, oregano i bazylią- wymieszać. Z masy formować kulki wielkości jajka kurzego, w każdy wcisnąć kawałek sera żółtego, dokładnie skleić miejsce wcisku - panierować w bułce tartej. Kulki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu - we frytkownicy lub na głębokiej patelni. Można podawać z mięsem lub po prostu z surówką. Smacznego zwykłego ziemniaka życzę.