Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zwykły ziemniak w eleganckim mundurku
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 6
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 30
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 6
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 30
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki majeranku i skórką z cytryny.Ugotowane ziemniaki stłuc z dodatkiem śmietany uprzednio usuwając skórkę - całość wystudzić. Do masy dodać surowe jajko, doprawić solą, oregano i bazylią- wymieszać. Z masy formować kulki wielkości jajka kurzego, w każdy wcisnąć kawałek sera żółtego, dokładnie skleić miejsce wcisku - panierować w bułce tartej. Kulki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu - we frytkownicy lub na głębokiej patelni. Można podawać z mięsem lub po prostu z surówką. Smacznego zwykłego ziemniaka życzę.