Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone proste ziemniaki z czosnkiem i parmezanem
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 374
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2247
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 999
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 374
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2247
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 999
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ziemniaki myjemy i osuszamy. Kroimy na połówki.
Nagrzewamy patelnię (najlepiej żeliwną, lub taką w której można piec w pekarniku i nagrzewamy oliwę. Ziemniaki podsmażamy ok. 15 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru.
Na koniec dodajemy czosnek, mieszankę ziół włoskich, sól, pieprz. Posypujemy ziemniaki połową parmezanu i przekładamy ziemniaki do piekarnika.
Pieczemy je przez ok. 15 minut. Na koniec kładziemy na ziemniaki masło, resztę parmezanu i posypujemy posiekaną pietruszką.