Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone proste ziemniaki z czosnkiem i parmezanem
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25008
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25008
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 129
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ziemniaki myjemy i osuszamy. Kroimy na połówki.
Nagrzewamy patelnię (najlepiej żeliwną, lub taką w której można piec w pekarniku i nagrzewamy oliwę. Ziemniaki podsmażamy ok. 15 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru.
Na koniec dodajemy czosnek, mieszankę ziół włoskich, sól, pieprz. Posypujemy ziemniaki połową parmezanu i przekładamy ziemniaki do piekarnika.
Pieczemy je przez ok. 15 minut. Na koniec kładziemy na ziemniaki masło, resztę parmezanu i posypujemy posiekaną pietruszką.