Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone proste ziemniaki z czosnkiem i parmezanem
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4468
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1075
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 474
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3246
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4468
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1075
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 474
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3246
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ziemniaki myjemy i osuszamy. Kroimy na połówki.
Nagrzewamy patelnię (najlepiej żeliwną, lub taką w której można piec w pekarniku i nagrzewamy oliwę. Ziemniaki podsmażamy ok. 15 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru.
Na koniec dodajemy czosnek, mieszankę ziół włoskich, sól, pieprz. Posypujemy ziemniaki połową parmezanu i przekładamy ziemniaki do piekarnika.
Pieczemy je przez ok. 15 minut. Na koniec kładziemy na ziemniaki masło, resztę parmezanu i posypujemy posiekaną pietruszką.