Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone proste ziemniaki z czosnkiem i parmezanem
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 241
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 45
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 572
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 241
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 45
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ziemniaki myjemy i osuszamy. Kroimy na połówki.
Nagrzewamy patelnię (najlepiej żeliwną, lub taką w której można piec w pekarniku i nagrzewamy oliwę. Ziemniaki podsmażamy ok. 15 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru.
Na koniec dodajemy czosnek, mieszankę ziół włoskich, sól, pieprz. Posypujemy ziemniaki połową parmezanu i przekładamy ziemniaki do piekarnika.
Pieczemy je przez ok. 15 minut. Na koniec kładziemy na ziemniaki masło, resztę parmezanu i posypujemy posiekaną pietruszką.