Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako dodatek do dania drugiego,rewelacyjnie smakuje z kotletem mielonym i schabowym.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na grube plastry,obgotować ok.5 minut i odcedzić.przygotować sos beszamelowy:na małym ogniu w garnuszku roztopić masło,dodać mąkę i dokładnie wymieszać,gdy uzyskamy jednolitą masę powoli wlać 1,5 szklanki zimnego mleka stale mieszajac i zagotować ,doprawić solą ,pieprzem,oregano i kurkumą .W drugim małym garnuszku na małym ogniu rozpuścić serek kanapkowy i pozostałe mleko do uzyskania gładkiej masy ,posolic do smaku.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem wyłożyć połowę ziemniaków,posolić odrobinę i zalać połową sosu beszamelowego ,na to druga część ziemniaków,odrobina soli i reszta sosu,na wierzch wylać sos z serka kanapkowego .Włożyć do piekarnika i zapiekać w 180 stop.ok 40 minut,pod koniec zapiekania posypać startym żółtym serem.Życzę smacznego.