Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako dodatek do dania drugiego,rewelacyjnie smakuje z kotletem mielonym i schabowym.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21577
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 73
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 94
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21577
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 73
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 94
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na grube plastry,obgotować ok.5 minut i odcedzić.przygotować sos beszamelowy:na małym ogniu w garnuszku roztopić masło,dodać mąkę i dokładnie wymieszać,gdy uzyskamy jednolitą masę powoli wlać 1,5 szklanki zimnego mleka stale mieszajac i zagotować ,doprawić solą ,pieprzem,oregano i kurkumą .W drugim małym garnuszku na małym ogniu rozpuścić serek kanapkowy i pozostałe mleko do uzyskania gładkiej masy ,posolic do smaku.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem wyłożyć połowę ziemniaków,posolić odrobinę i zalać połową sosu beszamelowego ,na to druga część ziemniaków,odrobina soli i reszta sosu,na wierzch wylać sos z serka kanapkowego .Włożyć do piekarnika i zapiekać w 180 stop.ok 40 minut,pod koniec zapiekania posypać startym żółtym serem.Życzę smacznego.