Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako dodatek do dania drugiego,rewelacyjnie smakuje z kotletem mielonym i schabowym.
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24926
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 129
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 553
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24926
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 129
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 88
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 553
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na grube plastry,obgotować ok.5 minut i odcedzić.przygotować sos beszamelowy:na małym ogniu w garnuszku roztopić masło,dodać mąkę i dokładnie wymieszać,gdy uzyskamy jednolitą masę powoli wlać 1,5 szklanki zimnego mleka stale mieszajac i zagotować ,doprawić solą ,pieprzem,oregano i kurkumą .W drugim małym garnuszku na małym ogniu rozpuścić serek kanapkowy i pozostałe mleko do uzyskania gładkiej masy ,posolic do smaku.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem wyłożyć połowę ziemniaków,posolić odrobinę i zalać połową sosu beszamelowego ,na to druga część ziemniaków,odrobina soli i reszta sosu,na wierzch wylać sos z serka kanapkowego .Włożyć do piekarnika i zapiekać w 180 stop.ok 40 minut,pod koniec zapiekania posypać startym żółtym serem.Życzę smacznego.