Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna przekąska.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 81
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 114
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 81
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 114
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, odcedzić, obrać i przekroić na połówki. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone obrane ze skórki pomidory i przyprawić do smaku. Następnie dusić przez 15 minut pod przykryciem. Wlać śmietanę, dodać starty ser i smażyć powoli aż powstanie gładka masa. Przygotowane ziemniaki ułożyć na półmisku, polać przygotowanym sosem, posypać zieleniną i podawać.