Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna przekąska.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, odcedzić, obrać i przekroić na połówki. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone obrane ze skórki pomidory i przyprawić do smaku. Następnie dusić przez 15 minut pod przykryciem. Wlać śmietanę, dodać starty ser i smażyć powoli aż powstanie gładka masa. Przygotowane ziemniaki ułożyć na półmisku, polać przygotowanym sosem, posypać zieleniną i podawać.