Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych przekąsek z grilla - młode ziemniaczki owinięte plastrami boczku i upieczone na złoty kolor na ruszcie. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane. Gwarantujemy, że z tym przepisem wyjdą naprawdę smaczne. Każdy, kto spróbuje, będzie zachwalał.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 1405
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1696
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 1405
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1696
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszczotkuj i ugotuj w osolonym wrzątku na aldente (powinny być delikatnie niedogotowane).
Ugotowane ziemniaki przypraw solą, pieprzem i tymiankiem, następnie zawiń w plastry boczku. Jeśli boczek nie będzie dokładnie przywierał do ziemniaka, możesz sobie pomóc wykałaczkami.
Ziemniaki z boczkiem grilluj do momentu, kiedy boczek się przyrumieni i stanie się chrupiący.