Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych przekąsek z grilla - młode ziemniaczki owinięte plastrami boczku i upieczone na złoty kolor na ruszcie. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane. Gwarantujemy, że z tym przepisem wyjdą naprawdę smaczne. Każdy, kto spróbuje, będzie zachwalał.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5555
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29895
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19621
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5555
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29895
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19621
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszczotkuj i ugotuj w osolonym wrzątku na aldente (powinny być delikatnie niedogotowane).
Ugotowane ziemniaki przypraw solą, pieprzem i tymiankiem, następnie zawiń w plastry boczku. Jeśli boczek nie będzie dokładnie przywierał do ziemniaka, możesz sobie pomóc wykałaczkami.
Ziemniaki z boczkiem grilluj do momentu, kiedy boczek się przyrumieni i stanie się chrupiący.