Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych przekąsek z grilla - młode ziemniaczki owinięte plastrami boczku i upieczone na złoty kolor na ruszcie. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane. Gwarantujemy, że z tym przepisem wyjdą naprawdę smaczne. Każdy, kto spróbuje, będzie zachwalał.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 43
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 569
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1400
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 308
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 43
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 569
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1400
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 308
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszczotkuj i ugotuj w osolonym wrzątku na aldente (powinny być delikatnie niedogotowane).
Ugotowane ziemniaki przypraw solą, pieprzem i tymiankiem, następnie zawiń w plastry boczku. Jeśli boczek nie będzie dokładnie przywierał do ziemniaka, możesz sobie pomóc wykałaczkami.
Ziemniaki z boczkiem grilluj do momentu, kiedy boczek się przyrumieni i stanie się chrupiący.