Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 800
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22790
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 800
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22790
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odlać wodę i trzymać w cieple. W tym czasie bazylię, orzeszki pinii, roztarty czosnek, sól i pieprz umieścić w mikserze. Miksować około 30 sekund na puree.
Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, aż powstanie gładka pasta. Mieszankę wymieszać z tartym parmezanem. Ziemniaki obrać ze skórek. Przełożyć do większej miski , polać pesto i delikatnie wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i natychmiast podawać.