Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 23
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23217
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 421
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 244
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 23
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23217
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 421
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 244
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odlać wodę i trzymać w cieple. W tym czasie bazylię, orzeszki pinii, roztarty czosnek, sól i pieprz umieścić w mikserze. Miksować około 30 sekund na puree.
Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, aż powstanie gładka pasta. Mieszankę wymieszać z tartym parmezanem. Ziemniaki obrać ze skórek. Przełożyć do większej miski , polać pesto i delikatnie wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i natychmiast podawać.