Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odlać wodę i trzymać w cieple. W tym czasie bazylię, orzeszki pinii, roztarty czosnek, sól i pieprz umieścić w mikserze. Miksować około 30 sekund na puree.
Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, aż powstanie gładka pasta. Mieszankę wymieszać z tartym parmezanem. Ziemniaki obrać ze skórek. Przełożyć do większej miski , polać pesto i delikatnie wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i natychmiast podawać.