Ekstrawagancja na talerzu.
Złociste przegrzebki
Składniki
- Przegrzebki
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- olej
Składniki
- Przegrzebki
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- olej
Etapy przygotowania
Na patelni rozgrzewamy olej. Wlewamy sos sojowy oraz sok z cytryny. Mieszamy i wsypujemy cukier. Następnie na tak przygotowany sos wkładamy przegrzebki i smażymy je na mocnym ogniu przez 2 minuty, często mieszając. Ekstrawagancja i szyk. Lampka wina i piękna romantyczna kolacja.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Ostatnio komentowane przepisy
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
- Przegrzebki
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- olej
Na patelni rozgrzewamy olej. Wlewamy sos sojowy oraz sok z cytryny. Mieszamy i wsypujemy cukier. Następnie na tak przygotowany sos wkładamy przegrzebki i smażymy je na mocnym ogniu przez 2 minuty, często mieszając. Ekstrawagancja i szyk. Lampka wina i piękna romantyczna kolacja.
Pyszotka:)