Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz mięso drobiowe, por nie obcy Tobie ? To zatem danie dla Ciebie !
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 13527
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 78
Tagiatelle a'la carbonara to proste i smaczne danie nawiązujące do klasycznej...
Odsłon: 93
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 313
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 13527
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 78
Tagiatelle a'la carbonara to proste i smaczne danie nawiązujące do klasycznej...
Odsłon: 93
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 313
Składniki
Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na płaty i lekko rozbiłem. Doprawiłem solą i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny. Przykryłem i odstawiłem na 30 minut do lodówki. Dymkę i natkę drobno pokroiłem ,wymieszałem. Każdy płat mięsa posmarowałem musztardą, posypałem mieszaniną natki i dymki, przykryłem plasterkami boczku, zawinąłem i spiąłem wykałaczkami, lekko oprószyłem mąką . Pory umyłem, osuszyłem , białe części przeciąłem wzdłuż na połówki i wyłożyłem nimi posmarowaną masłem żaroodporną formę. Na porach ułożyłem mięso , skropiłem bulionem doprawiłem gałką muszkatołową i pieprzem. Na każdym zrazie położyłem mały kawałek masła, zapiekałem godzinę w temperaturze 190 stopni C przykryte folia aluminiową. Śmietanę wymieszałem z żółtkiem, solą i białym pieprzem, polałem mięso i zapiekałem jeszcze 10 minut.