Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy mogą być nie tylko mięsne, warzywa też doskonale się sprawdzają :)
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30469
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2521
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30469
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2521
Składniki
Bakłażana umyłem, pokroiłem na plastry o grubości pół centymetra. Posoliłem, a po tym jak puściły sok, osączyłem. Plastry bakłażana usmażyłem na patelni gilowej. Na bakłażanach ułożyłem plastry szynki mniej więcej takiego samego kształtu, na to plasterki sera. Tak przygotowane bakłażany zwinąłem jak zrazy i spiąłem wykałaczkami. Do żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy z bazylią. Do środka włożyłem zrazy, posypałem resztą startego sera. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Podałem gorące.