Do góry

Przekąski Przepis na:

Zrazy z bakłażana

Zrazy z bakłażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17970

Dodano:

Odsłon: 6537

Zrazy mogą być nie tylko mięsne, warzywa też doskonale się sprawdzają :)

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • 200 g szynki gotowanej
  • 150 g sera Dziugas
  • pomidorowy sos z bazylią
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zrazy z bakłażana

Przygotowanie

  1. Bakłażana umyłem, pokroiłem na plastry o grubości pół centymetra. Posoliłem, a po tym jak puściły sok, osączyłem. Plastry bakłażana usmażyłem na patelni gilowej. Na bakłażanach ułożyłem plastry szynki mniej więcej takiego samego kształtu, na to plasterki sera.
    Tak przygotowane bakłażany zwinąłem jak zrazy i spiąłem wykałaczkami.
    Do żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy z bazylią. Do środka włożyłem zrazy, posypałem resztą startego sera. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
    Podałem gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń