Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy mogą być nie tylko mięsne, warzywa też doskonale się sprawdzają :)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
Składniki
Bakłażana umyłem, pokroiłem na plastry o grubości pół centymetra. Posoliłem, a po tym jak puściły sok, osączyłem. Plastry bakłażana usmażyłem na patelni gilowej. Na bakłażanach ułożyłem plastry szynki mniej więcej takiego samego kształtu, na to plasterki sera. Tak przygotowane bakłażany zwinąłem jak zrazy i spiąłem wykałaczkami. Do żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy z bazylią. Do środka włożyłem zrazy, posypałem resztą startego sera. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Podałem gorące.