Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak już grzybiarz się nachodzi po lesie, czeka go nagroda
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1380
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1153
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1380
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1153
Składniki
Grzyby moczyć kilka godzin, potem gotować około 1 godz. w bulionie z kostek rosołowych, zmiksować, doprawić i zagęścić mąką rozrobioną w odrobinie zimniej wody, całość zagotować.
Kurczaka pokroić w kostkę usmażyć na maśle - wcześnie opruszyć solą.
Podawac zupę z kurczakiem oraz z grzankami , smacznego.
Grzybiarzom życzę udanych "Żniw" i smacznej zupy.